Foto: MMC

Kaj je uporabniški račun RTVSLO.si
Uporabniški račun vam omogoča prijavo na platformah RTV Slovenija, spletnem mestu RTVSLO.si, mobilnih aplikacijah in hibridni televiziji, ter uporabo storitev, ki zahtevajo prijavo.
Uporabniški račun ustvarite z registracijo na RTVSLO.si.

Zakaj registrirati uporabniški račun?
Z uporabniškim računom pridobite možnost uporabe storitev, za katere je potrebna prijava:

  • Ogled celotnega spletnega arhiva televizijskih oddaj: v okviru spletnega arhiva televizijskih oddaj lahko dostopate do oddaj domače produkcije, starejših od 7 dni, ter do oddaj tuje produkcije (filmov, serij, dokumentarcev, risank). Pridobite tudi možnost shranjevanja oddaj in prispevkov na spletu.
  • Komentiranje novic: na spletnem mestu RTVSLO.si lahko komentirate novice, kadar je to omogočeno.
  • Objava vsebin in sodelovanje na spletnem mestu MojSplet.
  • Sodelovanje v spletnih igrah in drugih akcijah, ki jih prirejamo na spletnih straneh in kjer je potrebna prijava (na primer športna igra Nostradamus).


Katere podatke moram posredovati ob registraciji

Ob registraciji si izberete uporabniško ime in geslo ter nam zaupate svoj elektronski naslov in potrdite, da ste starejši od 16 let. Opcijsko lahko vnesete tudi druge podatke in naložite fotografijo, ki se prikazuje ob vašem uporabniškem imenu. Več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov je na voljo tukaj.


Strinjanje s pogoji uporabe

Ob registraciji od vas zahtevamo, da se strinjate s Pogoji uporabe, to je s Standardi in pravili komuniciranja na spletnem mestu RTVSLO.si, ki ste jih dolžni spoštovati, če uporabljate storitve komentiranja in objave vsebin na portalu MojSplet.


Urejanje uporabniškega računa in izbris osebnih podatkov

Podatke svojega uporabniškega računa lahko urejate tukaj, kjer vam je na voljo tudi možnost izbrisa osebnih podatkov.
Z izbrisom osebnih podatkov deaktivirate uporabniški račun. Vnovična registracija z enakim uporabniškim imenom ni več mogoča.
Pred izbrisom osebnih podatkov lahko izbrišete vsebine, ki ste jih naložili na portal MojSplet. Svojih komentarjev pod novicami ne morete izbrisati, se pa ob izbrisu uporabniškega računa vaše uporabniško ime ne prikazuje več ob komentarjih, ki ste jih objavili.
Za izbris osebnih podatkov morate biti prijavljeni. Izbris je dokončen.

Uporabnik, ki ima blokiran uporabniški račun, lahko izbriše osebne podatke na naslednji povezavi. Vnovična registracija z enakim uporabniškim imenom in/ali elektronskim naslovom ni več mogoča.


Težave z registracijo, prijavo ali z uporabo storitev

Če ste pozabili geslo, lahko na spletni strani za prijavo vnesete elektronski naslov, ki ste ga uporabili ob registraciji. Na ta naslov vam bo poslano uporabniško ime in potrditveni ključ za zamenjave gesla. Če niste aktivirali uporabniškega imena, boste vnovič prejeli potrditveno e-pošto.
Ob drugih težavah z registracijo ali prijavo nam pišite na MMC@rtvslo.si ali pokličite telefonsko številko 01 475 4500 (od ponedeljka do petka od 9:00 do 14:00).