Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Zakaj potrebujete moje podatke in kaj z njimi počnete?

Vaše osebne podatke potrebujemo, da lahko vzdržujemo uporabniški račun RTVSLO.si in vam zagotavljamo storitve, ki zahtevajo prijavo.
Vaše osebne podatke skladno z zakonom lahko uporabimo za reševanje morebitnih sporov, povezanih z vašo uporabo storitev (na primer v primeru prijav sovražnega govora).

Katere moje osebne podatke obdelujete?
O vas hranimo naslednje podatke: uporabniško ime, naslov elektronske pošte (e-naslov), geslo (šifrirano), spol (opcijsko), starost, sliko (opcijsko) ter podatke dnevniških datotek (IP-naslov, čas dostopa, različica brskalnika, naslov obiskane strani).
Povezane zbirke osebnih podatkov niso vzpostavljene.

Kako zbirate podatke o meni?
Podatke, ki so zahtevani za registracijo uporabniškega računa, nam zaupate v okviru registracije. Druge podatke obdeluje računalniški sistem.

Kako dolgo hranite moje osebne podatke?
Osebne podatke, ki so del dnevniških datotek, hranimo 3 mesece.
Podatke, ki ste jih posredovali ob registraciji uporabniškega računa, hranimo do deaktivacije vašega uporabniškega računa.

Ali moje osebne podatke delite z drugimi organizacijami?
Vaših osebnih podatkov ne delimo z drugimi organizacijami, razen v primerih, ko to dopuščata Zakon o varstvu osebnih podatkov in Splošna uredba Evropske komisije o varstvo osebnih podatkov (GDPR).
Osebni podatki se ne izvažajo v tretjo državo.

Kdo ima dostop do mojih osebnih podatkov?
Dostop do vaših osebnih podatkov ima tehnično-administrativno osebje Multimedijskega centra RTV Slovenija z dostopnimi pravicami (spletni administratorji in moderatorji foruma – brez dostopa do IP-ja in e-naslovov) ter pooblaščeno podjetje za vzdrževanje infrastrukture spletnih strani.

Skrb za vaše osebne podatke
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo Evropske komisije o varstvu osebnih podatkov (EU) 2016/679 (GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) ter drugimi predpisi, zavezujočimi akti in pogodbami, ki določajo ukrepe in postopke varstva osebnih podatkov. Več o politiki varovanja osebnih podatkov in zasebnosti na RTV Slovenija.
Podatki se hranijo izključno v elektronski obliki in so zavarovani v informacijskem sistemu v skladu z internim Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov in Krovno politiko varovanja informacij v javnem zavodu RTV Slovenija.

Kakšne so moje pravice in kako jih uveljavljam?
RTV Slovenija skrbno varuje vaše osebne podatke in vam zagotavlja pravice do vpogleda, popravka, prenehanja obdelave, izbrisa in omejitve obdelave osebnih podatkov.
Vpogled, popravek in izbris podatkov, ki ste nam jih posredovali ob registraciji, vam je na voljo v okviru urejanja uporabniškega računa. Za uveljavljanje drugih pravic se obrnite na upravljavca podatkov preko e-naslova mmc@rtvslo.si.
Če menite, da so vaše pravice kršene, se lahko obrnete na Pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov preko e-naslova vop@rtvslo.si in / ali na Informacijskega pooblaščenca RS.
Več o politiki varovanja osebnih podatkov in zasebnosti na RTV Slovenija